Scroll Top

Γιατί χρειάζεσαι ένα eshop

image-49 (Demo)
image-50 (Demo)
Giati Xreiazetai Eshop

Παρατηρούμε πλέον πως η καθημερινότητα μας έχει αλλάξει και έχει αρχίσει να συμπεριλαμβάνει όλο και πιο συχνά νέους όρους όπως το online shopping, τα ηλεκτρονικά καταστήματα, τα e-shops, το ecommerce και άλλους. Με τον όρο e-shop εννοούμε ένα κατάστημα, το οποίο ξεφεύγει από την παραδοσιακή έννοια του φυσικού καταστήματος και προσφέρει τις υπηρεσίες και τα αγαθά του μέσω διαδικτύου, και το ” γιατί χρειάζεσαι ένα eshop ” έχει αρκετές προσεγγίσεις.

Το ποσοστό των ανθρώπων που πραγματοποιεί πλέον ηλεκτρονικά τις αγορές του δεν είναι αμελητέος και συνεχώς αυξάνεται όπως δείχνουν τα τελευταία δεδομένα. Δεν είναι μικρό επίσης και το ποσοστό των ατόμων που πραγματοποιούν τις αγορές τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Οι λόγοι αυτής της ανερχόμενης τάσης είναι πολυποίκιλοι : έλλειψη χρόνου, αύξηση της χρήσης υπολογιστών και φορητών ηλεκτρονικών συσκευών όπως tablet και smartphones, εύκολη σύγκριση τιμών. Επίσης, η πανδημία COVID-19, έδωσε το έναυσμα σε πολλούς λόγω περιορισμών, να εξερευνήσουν τον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου και να πραγματοποιήσουν τις πρώτες αγορές τους online.

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τους λόγους που καθιστούν πλέον επιτακτική την ανάγκη για μια επιχείρηση να επεκταθεί και στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου:

 

Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι πάντα διαθέσιμο για τους πελάτες του

Οι δυνητικοί σας πελάτες, έχουν πρόσβαση στα αγαθά, στις υπηρεσίες και τις πληροφορίες που χρειάζονται ανά πάσα στιγμή. Το κατάστημά σας μπορεί να δέχεται και να επεξεργάζεται παραγγελίες σε 24ωρη βάση, κάθε μέρα, ανεξάρτητα από αργίες και σαββατοκύριακα. Με απλά λόγια, μπορείτε να βρείτε αυτό που θέλετε, τη στιγμή που το θέλετε.

 

Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μειώνει το λειτουργικό κόστος

Η ενοικίαση μιας αποθήκης ή ενός φυσικού χώρου στον οποίο πρέπει να βρίσκεται το κατάστημα, τα λειτουργικά έξοδα, μέρος του προσωπικού που απαιτείται για τη λειτουργία του καταστήματος, απαιτούν χρήματα τα οποία μπορούν να εξοικονομηθούν με τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος.

 

Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα αυξάνει το πελατολόγιο σας

Ένα φυσικό κατάστημα απευθύνεται στο κοινό μιας συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής. Αυτός ο περιορισμός μπορεί να καταργηθεί με τη δημιουργία ενός eshop, καθώς μέσω του διαδικτύου έχετε τη δυνατότητα να απευθυνθείτε σε πελάτες στα πιο απομακρυσμένα σημεία της γης.

 

...οι δυνατότητες ενός ηλεκτρονικού καταστήματος είναι απεριόριστες από την στιγμή που κάποιος καταλάβει ότι αποτελεί ένα νέο κατάστημα και πρέπει να το διαχειριστεί και να το αντιμετωπίσει αναλόγως

Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα διαφημίζει μόνιμα τα προϊόντα σας

Αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό πλεονέκτημα για μία επωνυμία ή ένα κατάστημα να μπορεί να παρουσιάζει τα προϊόντα που διαθέτει ή τις υπηρεσίες που προσφέρει σε μια μόνιμη βάση. Οι τακτικοί πελάτες, θα μπορούν με αυτό τον τρόπο να ενημερώνονται για τις νέες αφίξεις στον κατάλογό σας και για τις νέες προσφορές, ενώ οι νέοι πελάτες θα μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για την ποικιλία και τα πλεονεκτήματα που τους προσφέρετε σε σχέση με ανταγωνιστές, είναι ένας ακόμη λόγος γιατί χρειάζεσαι ένα eshop.

 

Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα απλοποιεί τις διαδικασίες

Οι αγορές και η ενημέρωση των πελατών μπορούν να γίνουν με ελάχιστα κλικ. Πελάτες που συνεχόμενα αναβάλλουν κάποια αγορά από το κατάστημά σας λόγω ωραρίων, έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις αγορές τους και να ενημερωθούν άμεσα για το απόθεμά σας. Το ηλεκτρονικό κατάστημα σας βοηθά επίσης να κατανοήσετε πιο εύκολα τις επιθυμίες των πελατών σας με στατιστικά και να τους εξυπηρετήσετε πιο άμεσα, γρήγορα και αποτελεσματικά με διάφορα εργαλεία όπως πλατφόρμες άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων.

Η κατασκευή και η διαχείριση ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, μπορεί να φαίνεται απλή υπόθεση, αλλά δεν είναι. Μπορεί να επενδύσετε πολλά χρήματα, αλλά χωρίς την κατάλληλη τεχνογνωσία και καθοδήγηση να μην υπάρχει ουσιαστικό αντίκρισμα στην επένδυσή σας και αυτό να αποτυπωθεί και στις πωλήσεις σας. Με αυτό τον τρόπο, η ζημία της επιχείρησής σας θα είναι αναπόφευκτη. Για το λόγο αυτό, οι επιλογές σας όσων αφορά τη διαχείριση και τη λειτουργία του eshop θα πρέπει να είναι προσεκτικές. 

 

● Οι καταναλωτές ζητούν νέο περιεχόμενο

Σε ένα κόσμο στον οποίο κατακλυζόμαστε από συνεχόμενες πληροφορίες, οι πελάτες αναζητούν και μια σελίδα που συνεχώς ανανεώνεται. Η ανανέωση αυτή μπορεί να είναι είτε εργαλεία, είτε μια νέα δημοσίευση με ελκυστικό περιεχόμενο, ή προσφορές.

 

● Στοχευμένη διαφήμιση

Η διαφήμιση της σελίδας θα πρέπει να είναι μεθοδική. Η στοχευμένη διαφήμιση, θα φέρει μεγαλύτερη εισροή νέων πελατών που αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενό σας, το κοινοποιoύν και μοιράζονται την εμπειρία που είχαν με το κατάστημά σας. Δεν θα πρέπει να γίνεται άλλη μια διαφήμιση – spam!

 

● Ευελιξία και εύκολη πλοήγηση

Η κατασκευή ιστοσελίδας θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να προσελκύει από τα πρώτα δευτερόλεπτα τον επισκέπτη. Η επιλογή χρωμάτων, γραμματοσειράς, περιεχομένου και εικόνων διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Επιπροσθέτως, η σελίδα θα πρέπει να προσφέρει εύκολη περιήγηση χωρίς κολλήματα, εργαλεία διευκόλυνσης πληρωμών και επικοινωνίας πελατών.

 

Για να μπορέσετε να κατανοήσετε γιατί χρειάζεσαι ένα eshop, να ‘’κάνετε κτήμα σας’’ και να αξιοποιήσετε όλες τις δυνατότητες που μπορεί να σας προσφέρει ο κόσμος ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, απευθυνθείτε και ζητήστε τη βοήθεια του εξειδικευμένου προσωπικού μας, Θα χαρούμε να εισάγουμε την επιχείρησή σας στον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου και να αναδείξουμε κάθε πτυχή της. Αφήστε τα αποτελέσματα σας να μιλήσουν για εμάς
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ

Κάθε μας βήμα είναι μελετημένο καθώς η ομάδα μας αποτελείται σε κάθε θέση της από εξειδικευμένους συνεργάτες. Αυτό θα το καταλάβετε από τον πρώτο που διαχειριζόμαστε από την αρχή του κάθε έργο, ήδη από το πρώτο μας ραντεβού. 

μοιραστε με τουσ φιλου σασ
Φόρμα Επικοινωνίας