Scroll Top
iwebforyou colors
Πώς να αξιοποιήσεις την ισχύ της Τεχνητής Νοημοσύνης στο ψηφιακό marketing
animation iWebForYou Digital Agency
Animation iWebForYou Digital Agency
τεχνητή νοημοσύνη

Τα τελευταία χρόνια, η τεχνητή νοημοσύνη (AI) έχει αλλάξει δραστικά το ψηφιακό marketing.

Μια έρευνα της McKinsey του 2018 ανέλυσε 400 περιπτώσεις εφαρμογής της τεχνητής νοημοσύνης και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το marketing είναι ο τομέας όπου η τεχνολογία μπορεί να έχει τo μεγαλύτερo αντίκτυπο.[i]

Ολοένα και περισσότερα brands χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσουν τις στρατηγικές τους στο marketing.

Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες αυτές αναζητούν τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία αυτή και τις εφαρμογές της στον χώρο του ψηφιακού marketing.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στον ψηφιακό marketing.

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει επανασχεδιάσει το ψηφιακό marketing

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει επανασχεδιάσει το ψηφιακό marketing, καθώς επιτρέπει τη συλλογή και ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, χάρη σε τεχνολογίες όπως το machine learning, NLP, Predictive Analytics κ.ά. Έτσι, η διαδικασία λήψης αποφάσεων γίνεται όλο και πιο αποτελεσματική στον τομέα των marketing στρατηγικών.

Ας εξετάσουμε μερικά παραδείγματα για τον τρόπο με τον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη μετασχηματίζει σταδιακά το ψηφιακό marketing των εταιριών.

Κάνε προσιτά τα predictive analytics

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της τεχνητής νοημοσύνης είναι η ικανότητα της να αναλύει τεράστιες ποσότητες δεδομένων με ταχύτητα και να εντοπίζει βασικές τάσεις που δεν είναι προφανείς για εμάς. Αν σκεφτείς ότι ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας του marketing εξαρτάται από την κατανόηση του κοινού σου και των αναγκών του, η πρόσβαση σε τέτοιες πληροφορίες μπορεί να σου φανεί πολύ χρήσιμη όταν πρόκειται να λαμβάνεις αποφάσεις βασισμένες σε πληροφορίες.

Σύμφωνα με μια έκθεση της IBM για το 2022 σχετικά με την ισχύ της τεχνητής νοημοσύνης, περίπου το 85% των εμπόρων δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον όγκο των δεδομένων που διαθέτουν, και δεν είναι βέβαιοι για τον καλύτερο τρόπο να τα χρησιμοποιήσουν προστατεύοντας ταυτόχρονα την ιδιωτικότητα, προκειμένου να στοχεύσουν το κοινό τους. Οι λύσεις της τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να βοηθήσουν στην κατανόηση των καταναλωτών, χρησιμοποιώντας ανώνυμα δεδομένα. [ii]

To ψηφιακό marketing απαιτεί όλο και περισσότερο την κατανόηση του κοινού στόχου. Παρόλο που τα brands έχουν πρόσβαση σε πολλά δεδομένα σχετικά με αυτό, η ανίχνευση των τάσεων είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα πρόκληση. Η τεχνητή νοημοσύνη έρχεται να λύσει αυτό το πρόβλημα, χρησιμοποιώντας προηγμένα μοντέλα, ισχυρούς αλγόριθμους και μηχανική μάθηση.

Χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, τα predictive analytics είναι πλέον προσβάσιμα και μπορούν να βοηθήσουν τα brands να λαμβάνουν στρατηγικές αποφάσεις, να βελτιστοποιούν τις εκστρατείες τους στο marketing και να παραμένουν μπροστά από τους ανταγωνιστές τους.

τεχνητή νοημοσύνη

Βελτίωση της εξατομίκευσης

Σκέψου την τελευταία φορά που συνδέθηκες σε μια υπηρεσία streaming όπως το Netflix ή το Disney+. Πιθανώς να είδες εξατομικευμένες προτάσεις για σειρές και ταινίες που σου ταιριάζουν. Αλλά τις προτάσεις αυτές δεν τις έκανε ένας ανθρώπινος συνεργάτης, αλλά μια τεχνολογία που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη!

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αναγνωρίζει και να αναλύει τάσεις σε πολύ μεγάλες ποσότητες δεδομένων. Οι πληροφορίες που προκύπτουν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα brands, προκειμένου να βελτιώσουν την εξατομίκευση και την συνέπεια του περιεχομένου που απευθύνεται στους καταναλωτές.

Σύμφωνα με μια ανάλυση που δημοσιεύθηκε από την Deloitte, η τεχνητή νοημοσύνη και το predictive analytics επιτρέπουν στους εμπόρους να εντοπίζουν με ακρίβεια τον στόχο τους. Αυτή η διαδικασία είναι ταχύτερη και πιο ακριβής και μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό νέων ομάδων καταναλωτών με παρόμοια χαρακτηριστικά. Με αυτόν τον τρόπο, οι επιχειρήσεις μπορούν να παρουσιάσουν μια πιο εξατομικευμένη προσφορά στους πελάτες τους, δημιουργώντας ένα μοναδικό και προσωπικό δέσιμο μεταξύ τους που θα ήταν δύσκολο να επιτευχθεί χωρίς την τεχνητή νοημοσύνη. [iii]

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες να προβάλλουν εξατομικευμένο περιεχόμενο σε κατάλληλα κανάλια επικοινωνίας, προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες αλληλεπίδρασης με το κοινό τους.

Αύξηση της παραγωγικότητας

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της απόδοσης και της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων με σημαντικούς τρόπους στον τομέα του marketing. Για παράδειγμα, πολλές εταιρείες λογισμικού έχουν ενσωματώσει ήδη την τεχνητή νοημοσύνη στα εργαλεία τους για το marketing, προκειμένου να βελτιώσουν και να απλοποιήσουν την εμπειρία του χρήστη.

Πρόσφατα, η εταιρεία HubSpot παρουσίασε τα νέα της εργαλεία AI, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν τους πελάτες της να εξοικονομήσουν χρόνο και να επικοινωνούν αποτελεσματικότερα με το κοινό τους. [iv]

Ο Andy Pitre περιγράφει λεπτομερώς: “Στην HubSpot, στοχεύουμε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να συνδεθούν πιο στενά με τους πελάτες τους. Ο νέος βοηθός περιεχομένου με τεχνητή νοημοσύνη τους βοηθά να δημιουργούν ποιοτικό περιεχόμενο πιο γρήγορα και πιο εύκολα, έτσι ώστε να εξυπηρετούν καλύτερα τους πελάτες τους.” [iv]

Μια σίγουρη πραγματικότητα είναι πως οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται την δυναμική των νέων εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, τα οποία συνεχώς βελτιώνονται, προκειμένου να αυξήσουν την απόδοση τους με μεγαλύτερη ταχύτητα και λιγότερη προσπάθεια.

Τεχνητή νοημοσύνη και digital marketing. Ποιο είναι το μέλλον?

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει επανασχεδιάσει τον χώρο του ψηφιακού marketing. Παρέχει αξιόλογες πληροφορίες για τη συμπεριφορά και τις ανάγκες των πελατών, εντοπίζει τις τάσεις και βοηθά στη δημιουργία πιο στοχευμένων και αποτελεσματικών καμπανιών marketing. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της βελτίωσης της απόδοσης των εταιρειών και της μείωσης του χρόνου απασχόλησης.

Με την ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης στη διαδικασία του digital marketing, οι εταιρείες μπορούν να αποκτήσουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να αυξήσουν τις πωλήσεις, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τα έσοδά τους.

Η εμφάνιση της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη αλλάξει το digital marketing και υπόσχεται να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο. Καθώς οι τεχνολογίες της εξελίσσονται, εμφανίζονται συνεχώς καινοτόμες χρήσεις της που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το digital marketing.

Αν είσαι νέος στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης αλλά έχεις αντιληφθεί την χρησιμότητά της, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να την εφαρμόσεις στο brand σου. Εμείς είμαστε διαθέσιμοι για να σε καθοδηγήσουμε.

Η συνεργασία με την iwebforyou θα σε οδηγήσει στον δρόμο της νέα εποχής, στο marketing της νέας εποχής. Το Marketing AI. Επικοινώνησε μαζί μας να σε ενημερώσουμε σχετικά

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ

Κάθε μας βήμα είναι μελετημένο καθώς η ομάδα μας αποτελείται σε κάθε θέση της από εξειδικευμένους συνεργάτες. Αυτό θα το καταλάβετε από τον πρώτο που διαχειριζόμαστε από την αρχή του κάθε έργο, ήδη από το πρώτο μας ραντεβού. 

μοιραστε με τουσ φιλου σασ

Φόρμα Επικοινωνίας

ΠΗΓΕΣ

  1. Davenport, T.H., Guha, A. and Grewal, D. (2021). How to Design an AI Marketing Strategy. [online] Harvard Business Review. Available at: https://hbr.org/2021/07/how-to-design-an-ai-marketing-strategy.
  1. www.ibm.com. (n.d.). The power of AI to marketers. [online] Available at: https://www.ibm.com/watson-advertising/thought-leadership/power-of-ai.
  1. Deloitte Slovenia. (n.d.). How to leverage AI in marketing: three ways to improve consumer experience. [online] Available at: https://www2.deloitte.com/si/en/pages/strategy-operations/articles/AI-in-marketing.html.
  1. Munroe, M. (n.d.). Working Smarter, Not Harder: HubSpot CRM Introduces New AI-Powered Tools to Boost Productivity and Save Time. [online] www.hubspot.com. Available at: https://www.hubspot.com/company-news/hubspot-ai [Accessed 9 Mar. 2023].
Skip to content