Scroll Top

5 τρόποι για να βελτιώσεις το website του brand σου

image-49 (Demo)
image-50 (Demo)
5 τρόποι για να βελτιώσεις το website του brand σου

Αλήθεια… πόση ενέργεια και σημασία έδωσες στο design του website του brand σου, όταν το δημιούργησες. Πιθανότατα να θεώρησες πως πρόκειται για κάτι δευτερεύον. Έδωσες έμφαση αλλού και δεν ασχολήθηκες ιδιαίτερα με το design. Και αυτό συνέβη, διότι δεν γνώριζες πως το design παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία –ή όχι– του website του brand σου.

Στην πραγματικότητα, είναι αρκετά εύκολο το να βελτιστοποιήσεις τo website του brand σου. Αρκεί να γνωρίζεις τις βασικές στρατηγικές που πρέπει να ακολουθήσεις. Ακριβώς σε αυτές θα αναφερθούμε παρακάτω. Ας δούμε, όμως, πρώτα, γιατί λέμε πως το design είναι τόσο σημαντικό και πώς μπορεί να σε βοηθήσει να προσελκύσεις περισσότερο κοινό…

Πάμε;

Η σημασία του web design σε ένα website.

Ας υποθέσουμε πως δεν είσαι ο μόνος που δραστηριοποιείται στον χώρο που έχεις επιλέξει. Φανταζόμαστε, λοιπόν, πως υπάρχουν αρκετοί ανταγωνιστές. Και όπως εσύ έχεις κατασκευάσει το website του brand σου, έτσι και τα ανταγωνιστικά brands, έχουν κάνει το ίδιο.

Επίσης, τα brands αυτά αγωνίζονται εξίσου με εσένα, προκειμένου να λάβουν περισσότερη αναγνώριση και δυνητικούς πελάτες, τους οποίους θα τους μετατρέψουν σε εν ενεργεία πελάτες. Και η αλήθεια είναι πως, αν το δικό σου website είναι κακοσχεδιασμένο, πιθανότατα τα ανταγωνιστικά brands θα τα καταφέρουν καλύτερα από εσένα.

Οι έρευνες δείχνουν πως ένα μεγάλο ποσοστό των καταναλωτών, τείνει να επιλέξει κάποιο brand, βασισμένο αποκλειστικά στην ηλεκτρονική του παρουσία.

Η σύγχρονη εποχή είναι ψηφιακή. Έτσι, οι χρήστες αναμένουν συνεχή, διαδικτυακή αλληλεπίδραση με το brand της προτίμησής τους. Στην περίπτωση που ένα website φαίνεται ξεπερασμένο ή δύσκολο στη χρήση, τίποτα δεν θα τους κρατήσει σε αυτό. Και αυτό, είμαστε βέβαιοι πως δεν το θέλεις.

Για να το αποφύγεις, πρέπει να κάνεις μία σύντομη αξιολόγηση του website του brand σου. Είναι σημαντικό να δεις, αν είναι οπτικά ελκυστικό. Πρέπει να ελέγξεις, αν απαντάς στις απορίες των χρηστών. Είναι σημαντικό να είσαι βέβαιος πως καλύπτονται οι ανάγκες τους.

Αν κάποια από τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν πληρείται, τότε θα πρέπει να κάνεις κάτι. Θα πρέπει να ακολουθήσεις τα 5 παρακάτω βήματα, που σου εξηγούν πώς ακριβώς θα βελτιστοποιήσεις το website του brand σου.

1. Κάνε την πλοήγηση ευκολότερη.

Βγες για λίγα λεπτά από τη θέση του κατόχου του brand και μπες στη θέση του καταναλωτή. Γίνε ο επισκέπτης. Σκέψου πώς θα σου φαινόταν η πλοήγηση σε ένα website, όπως το δικό σου;

Είναι ευχάριστη; Βρίσκεις αυτό που ψάχνεις; Είναι εύκολη; Μήπως, εν τέλει, θα οδηγούσουν σε κάποιο άλλο website ενός ανταγωνιστικού brand;

Ο στόχος σου είναι να έχεις έναν user-friendly ιστότοπο. Και αυτό θα το πετύχεις, αν μειώσεις τα περιττά και εκτενή κείμενα. Επίσης, θα πρέπει να τοποθετήσεις τα απαραίτητα call to action buttons, με σαφείς επικεφαλίδες και περιγραφές.

Ο σχεδιασμός του website του brand σου, θα βελτιστοποιηθεί, μόνο αν κάνεις αυτήν την απλή άσκηση. Βγες από τη θέση σου και γίνε ο επισκέπτης!

2. Χρειάζεσαι ένα mobile-friendly website.

Σήμερα πολλοί από τους καταναλωτές κάνουν την πρώτη τους αναζήτηση μέσω του κινητού τους τηλεφώνου. Το ίδιο κάνεις πιθανότατα κι εσύ.

Σκέψου, όμως, να επισκεπτόσουν από το κινητό σου ένα website, το οποίο δεν θα ανταποκρινόταν στη δική σου συσκευή. Θα ανέτρεχες αυτομάτως στο επόμενο website.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η HubSpot, «το 93% των χρηστών έχει εγκαταλείψει έναν ιστότοπο επειδή δεν εμφανιζόταν σωστά στη συσκευή του». [i]

Το να αφιερώσεις χρόνο, για να βεβαιωθείς ότι ο σχεδιασμός του ιστότοπού σου είναι mobile-friendly είναι εξαιρετικά σημαντικό. Πρέπει να είναι μία από τις πρώτες σου προτεραιότητες, αν θέλεις οι δυνητικοί σου πελάτες να σε εντοπίζουν, από όπου κι αν σε αναζητούν.

3. Αξιοποίησε την ψυχολογία των χρωμάτων για το website του brand σου.

Από τη στιγμή που ο μέσος επισκέπτης, διαμορφώνει τις πρώτες του εντυπώσεις για το brand σου σε ελάχιστα μιλισεκόντ [ii], θα πρέπει να φροντίσεις την εικόνα του website σου. Και μέρος αυτής είναι, φυσικά, και τα χρώματα που έχεις επιλέξει.

Η αλήθεια είναι πως ορισμένα χρώματα, μπορούν –σύμφωνα με τον κλάδο της ψυχολογίας των χρωμάτων– να υποβάλλουν τους χρήστες σε ορισμένες ψυχολογικές ή συναισθηματικές καταστάσεις. Και προφανώς αυτό δεν το ‘χες κατά νου, όταν επέλεξες τα χρώματα του brand και του website σου.

Λοιπόν… ήρθε η ώρα να βάλεις ξανά χρώμα στη διαδικτυακή σου παρουσία. Αυτήν, όμως, τη φορά θα πρέπει να μελετήσεις καλύτερα. Επιλέγοντας τα κατάλληλα χρώματα, θα στείλεις τα κατάλληλα μηνύματα.

4. Μην αμελείς την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Όσο ο κόσμος στρέφεται στο διαδίκτυο, τόσο πιο πολύ νιώθει τον κίνδυνο για τα προσωπικά του δεδομένα. Εσύ θα πρέπει να το έχεις κατά νου και να φροντίσεις να τονίσεις στους επισκέπτες του website του brand σου πως πραγματικά ενδιαφέρεσαι για το απόρρητο και την ασφάλεια.

Φρόντισε να είσαι βέβαιος πως οι χρήστες παραμένουν ασφαλείς και – φυσικά – φρόντισε να τους το υπενθυμίζεις, καθώς πλοηγούνται, τοποθετώντας τα ανάλογα μηνύματα σε εμφανής θέση του site.

5. Συνεργάσου με εκείνους που ξέρουν.

Όλες αυτές τις συμβουλές μπορείς να τις αξιοποιήσεις από μόνος σου. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, όμως, είναι να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό.

Όπως εσύ είσαι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας του κλάδου σου, πρέπει να εμπιστευτείς κάποιον αναλόγως εξειδικευμένο στον κλάδο του web design και του digital marketing.

Στην iWebForYou έχουμε βοηθήσει brands όπως το δικό σου ξανά και ξανά. Ξέρουμε πώς να το κάνουμε και είμαστε βέβαιοι πως μπορούμε βοηθήσουμε και το δικό σου brand. Είτε χρειάζεσαι έναν νέο ιστότοπο είτε απλώς βελτίωση του ήδη υπάρχοντος ιστοτόπου, είμαστε διατεθειμένοι να σου παρέχουμε ακριβώς αυτό που επιθυμείς. Το μόνο που θέλουμε είναι να μας μεταδώσεις το όραμά σου. Η δουλειά μας; Να το υλοποιήσουμε!

Επικοινώνησε σήμερα μαζί μας, για να αποκτήσεις το website που σου αξίζει!

Το digital marketing προχωρά. Εσύ θα μείνεις πίσω; Επικοινωνησε μαζι μας
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ

Κάθε μας βήμα είναι μελετημένο καθώς η ομάδα μας αποτελείται σε κάθε θέση της από εξειδικευμένους συνεργάτες. Αυτό θα το καταλάβετε από τον πρώτο που διαχειριζόμαστε από την αρχή του κάθε έργο, ήδη από το πρώτο μας ραντεβού. 

μοιραστε με τουσ φιλου σασ
Φόρμα Επικοινωνίας
ΠΗΓΕΣ
  1. Devaney, E. (2014). 8 Guidelines for Exceptional Web Design, Usability, and User Experience. [online] Hubspot.com. Available at: https://blog.hubspot.com/blog/tabid/6307/bid/30557/6-guidelines-for-exceptional-website-design-and-usability.aspx.
  1. CXL. (2019). First Impressions Matter: Why Great Visual Design Is Essential. [online] Available at: https://cxl.com/blog/first-impressions-matter-the-importance-of-great-visual-design/#:~:text=It%20takes%20about%2050%20milliseconds [Accessed 22 Feb. 2022].