Scroll Top

6 Νέες Στρατηγικές για ένα έξυπνο redesign του website του brand σου. 

image-49 (Demo)
image-50 (Demo)
website του brand σου

Μήπως ήρθε η στιγμή να προχωρήσεις σε ένα redesign του website του brand σου;

Όπως κάθε επιχειρηματίας, έτσι κι εσύ θέλεις το brand σου να ξεχωρίσει ανάμεσα στα ανταγωνιστικά brand.

Σε αυτήν την προσπάθεια σημαντικό είναι ένα website εύκολο στην περιήγηση, που αξιοποιεί τις πιο σύγχρονες και βέλτιστες στρατηγικές.

Στην πραγματικότητα ένα τεράστιο ποσοστό των καταναλωτών –πάνω από 60%– κάνει την πρώτη του έρευνα αγοράς διαδικτυακά.

Τι θα πιστέψουν για το brand σου, αν επισκεφτούν το website σου; Θα τους πείσεις; Θα αναγνωρίσουν την αξία σου;

Αν απάντησες «όχι» σε κάποιο από τα παραπάνω ερωτήματα, έχει έρθει η ώρα για ένα redesign του website του brand σου. Προσοχή, όμως: το website θα καθρεφτίζει την εικόνα του brand σου. Αυτή, λοιπόν, τη φορά οφείλεις να είσαι προσεκτικός και να λάβεις υπόψη σου την παρακάτω λίστα με τις 6 νέες και κορυφαίες στρατηγικές, που αφορούν το website redesign.

1. Κάνε το website του brand σου user-friendly.

Ο μέσος χρήστης δεν σκοπεύει να σπαταλήσει πολύ από τον χρόνο του σε κάθε website που θα επισκεφτεί. Για αυτό, λοιπόν, κατά το redesign του website του brand σου, πρέπει να θέσεις ως βασική προτεραιότητα, το να είναι user-friendly.

Χρειάζεσαι ένα site εύκολο στην πλοήγηση που θα δίνει στον επισκέπτη όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, χωρίς να απαιτείται να προβεί σε πολλές κινήσεις. Κάνε, επίσης, εύκολη την έρευνα αγοράς του ή την ίδια την αγορά, αν έχεις κάποιο e-shop.

Ένα user-friendly website παρακινεί τον χρήστη να αφιερώσει περισσότερο χρόνο σε αυτό και να το εξερευνήσει σε βάθος. Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως δεν τον οδηγεί εκτός του δικού σου website, επαναφέροντάς τον στη διαδικασία αναζήτησης ενός προϊόντος ή υπηρεσίας που πέρα από εσένα προσφέρει και κάποιος ανταγωνιστής σου.

2. Ανάδειξε την αξία του brand σου.

Κάτι ακόμη που πρέπει να σκεφτείς κατά τη διαδικασία του επανασχεδιασμού είναι το ότι όποια πληροφορία τοποθετείς στο website σου, θα είναι πάντοτε διαθέσιμη σε αυτό και ο κάθε επισκέπτης θα μπορεί να την εντοπίσει.

Σε αντίθεση με τα social media ή τα emails που μπορεί να ξεχαστούν εύκολα, καθώς το περιεχόμενο ανανεώνεται καθημερινά, ό,τι υπάρχει σε ένα website αποτελεί μέρος της ταυτότητας του brand στο οποίο ανήκει.

Για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να φροντίσεις το περιεχόμενο του website του brand σου να αντικατοπτρίζει την αξία του. Να δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, να εξηγεί τι ακριβώς κάνεις και να αποτελεί σημείο αναφοράς κάθε φορά που κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί κάτι σχετικά με το brand.

3. Δώσε σημασία στο SEO

Πολλοί επιχειρηματίες αμελούν το SEO. Άλλοι πάλι το υπερεκτιμούν…

Προφανώς και το website σου πρέπει να έχει ποιοτικό περιεχόμενο, γιατί αυτό θα κρατήσει τους επισκέπτες στη σελίδα, αλλά πρέπει ταυτοχρόνως να φροντίσεις να δημιουργήσεις και περιεχόμενο το οποίο θα είναι φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης. Έτσι το website του brand σου θα φτάσει στα μάτια των ανθρώπων που θέλεις να φτάσει, οι οποίοι μετέπειτα θα γίνουν οι πελάτες σου.

Κάνε μία καλή έρευνα για τις λέξεις-κλειδιά που αναζητούν οι χρήστες, όταν θέλουν να καταναλώσουν κάτι που παρέχει ο κλάδος στον οποίο ανήκει το brand σου, ακολούθησε τις κατάλληλες στρατηγικές backlinking και δες το website του brand σου να σκαρφαλώνει στις υψηλότερες θέσεις των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

4. Μην ξεχάσεις τα κινητά!

Κατά το redesign του website του brand σου, δεν πρέπει να ξεχάσεις τα smartphones που τα προτιμούν αρκετοί από τους επισκέπτες σου.

Έρευνα του 2021 είχε αποδείξει ότι πάνω από τους μισούς χρήστες επιλέγουν την πλοήγηση μέσω smartphone [i].

Σκέψου αυτό το 54,5% των χρηστών και φρόντισε το website του brand σου να είναι mobile-friendly. Αν αποτύχεις σε αυτό, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, να εγκαταλείψουν τον διαδικτυακό σου χώρο και να αναζητήσουν κάποιον άλλον που θα τους εξυπηρετεί καλύτερα. Για αυτό, λοιπόν, φρόντισε να τους εξυπηρετεί το δικό σου website.

5. Να είσαι συνεπής επικοινωνιακά!

Δεν είναι λίγα τα brands που δεν καταφέρνουν να είναι συνεπή και σταθερά στον τρόπο που επικοινωνούν το branding.

Αυτό, λοιπόν, μπορεί να είναι το δικό σου σημείο υπεροχής και να σε κάνει να ξεχωρίσεις.

Μέσω του website του brand σου επικοινώνησε το branding με τον ίδιο τρόπο που το επικοινωνείς στα social media, στο email marketing ή στο –εάν έχεις– φυσικό σου κατάστημα. Τήρησε αυστηρά τις στρατηγικές που έχεις επιλέξεις και μην λοξοδρομείς.

Το target group σου θα επιβραβεύσει σύντομα την σταθερότητα και τη συνέπεια που δείχνεις. Θα αναγνωρίσει το όραμά σου και θα σε ακολουθήσει πιστά.

6. Έλεγξε τον χρόνο απόκρισης…

Μία τελευταία λεπτομέρεια που πρέπει να ελέγξεις αναφορικά με το website του brand σου, αφορά τον χρόνο απόκρισης αυτού.

Οι χρήστες αντιπαθούν τα site που αργούν να φορτώσουν και για αυτό τον λόγο αποφεύγουν να τα επισκέπτονται.

Ακόμη κι αν έχεις την βέλτιστη σελίδα, με όλα τα χαρακτηριστικά, μπορεί να χάσεις επισκέπτες λόγω του χρόνου απόκρισης.

Το 2017, η Google διαπίστωσε ότι “καθώς ο χρόνος φόρτωσης της σελίδας ανεβαίνει από το ένα δευτερόλεπτο στα 10 δευτερόλεπτα, η πιθανότητα αποχώρησης ενός επισκέπτη από φορητή συσκευή αυξάνεται κατά 123%.” [ii]. Βέβαια, μπορεί να μην είσαι ειδικός και να μην μπορέσεις να εντοπίσεις τον λόγο της χαμηλής ταχύτητας φόρτωσης. Εδώ ακριβώς ίσως να χρειαστείς τη βοήθεια των ειδικών!

Ώρα για redesign του website του brand σου.

Στην πραγματικότητα κάθε website χρειάζεται ένα redesign κάθε περίπου 3 με 4 χρόνια. Οι ανταγωνιστές σου το κάνουν, μάλλον, ήδη. Μήπως ήρθε η ώρα να το κάνεις κι εσύ.

Ναι, αλλά… αν δεν ξέρεις πώς να το κάνεις; Η iWebForYou είναι εξειδικευμένη σε όλες αυτές τις πρακτικές. Μπορούμε να σε βοηθήσουμε και να σου εγγυηθούμε πως θα λάβεις το website που οραματίστηκες για το brand σου. Ένα website, δηλαδή, το οποίο θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Έλα σήμερα σε επαφή!

Το digital marketing προχωρά. Εσύ θα μείνεις πίσω; Επικοινωνησε μαζι μας
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ

Κάθε μας βήμα είναι μελετημένο καθώς η ομάδα μας αποτελείται σε κάθε θέση της από εξειδικευμένους συνεργάτες. Αυτό θα το καταλάβετε από τον πρώτο που διαχειριζόμαστε από την αρχή του κάθε έργο, ήδη από το πρώτο μας ραντεβού. 

μοιραστε με τουσ φιλου σασ
Φόρμα Επικοινωνίας
ΠΗΓΕΣ
  1. Köhler, H. (n.d.). Essential Web Design Stats for 2020 [New Research]. [online] blog.hubspot.com. Available at: https://blog.hubspot.com/marketing/web-design-stats-for-2020.
  1. Think with Google. (n.d.). Page load time statistics. [online] Available at: https://www.thinkwithgoogle.com/marketing-strategies/app-and-mobile/mobile-page-speed-new-industry-benchmarks-load-time-vs-bounce/ [Accessed 10 Feb. 2022].