Scroll Top

Value Driven marketing

image-49 (Demo)
image-50 (Demo)
value driven marketing

Το παγκόσμιο τοπίο ακόμα και στο χώρο του marketing αλλάζει συνεχώς. Είναι γεγονός πως οι επιχειρήσεις και οι επωνυμίες πρέπει να συμβαδίζουν με τις νέες εξελίξεις για να μπορέσουν να συνεχίσουν να υπάρχουν, να αναπτύσσονται αλλά και να ξεχωρίσουν. Για αυτό επιλέγουμε την value driven marketing στρατηγική που αλλάζει τα δεδομένα ως προς την εμπιστοσύνη, την διαδραστικότητα και την αλληλοεπίδραση

Τα παραδοσιακά μοντέλα μάρκετινγκ δίνουν σιγά σιγά τη θέση τους σε καινούρια τα οποία λειτουργούν με άλλους δείκτες. Ένα από αυτα είναι και το value-driven μάρκετινγκ το οποίο θα αναλύσουμε παρακάτω.

...το value driven marketing χαρακτηρίζεται από αυθεντικότητα και θέτει σαν πρωταρχικό στόχο να δημιουργήσει το υψηλότερο δυνατό όφελος τόσο για έναν πελάτη όσο και για την εταιρεία που το προσφέρει.

Ποιος είναι ο ορισμός του value driven marketing

Είναι μια ανερχόμενη τάση που έχει στόχο να προσδώσει αξία στο κοινό και στο δυνητικό σας πελάτη. Δεν σας δημιουργεί ακόμα μια απρόσωπη λίστα πελατών, αλλά εστιάζει στο να δημιουργήσετε δεσμούς και να αλληλοεπιδράσετε με τους πελάτες. Τους φέρνει σε πρώτο πλάνο κι αναπτύσσει την πελατοκεντρική προσέγγιση.

 

Πώς μπορείτε να δώσετε αξία;

Η βαρύτητα πρέπει να μετατοπιστεί στο κατάλληλο σημείο. Οι καμπάνιες της εταιρείας σας πρέπει να σταματήσουν σταδιακά να τονίζουν τα πλεονεκτήματα της επωνυμίας και να επανασχεδιαστούν προσεκτικά κοιτάζοντας πώς η εταιρεία θα ταιριάξει και θα ικανοποιήσει τις ανάγκες των πελατών της. Οι πελάτες σας θα πρέπει να γνωρίζουν εκτός από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, το πώς η εταιρία σας θα δώσει επιπλέον αξία σε αυτούς, επιλέγοντας εσάς.

 

Value driven marketing σε 3 απλά βήματα

1 Θα πρέπει να εμβαθύνετε στους πελάτες σας. Σε αυτό θα σας βοηθήσει η ομαδοποίηση η οποία μπορεί να γίνει με βάση κοινά χαρακτηριστικά που διαθέτουν. Σε αυτά μπορεί να ανήκουν η ηλικία, η γεωγραφική περιοχή που ζουν. Θα πρέπει να ξεκινήσετε διερωτώμενος για το πώς το προϊόν ή η υπηρεσία σας θα επηρεάσει διαφορετικά κάθε ομάδα. Έτσι, θα κατανοήσετε καλύτερα τις ανάγκες και τα θέλω κάθε ομάδας και θα μπορέσετε να τους προσεγγίσετε αποτελεσματικότερα.

2 Θα πρέπει να εναγάγετε τον εαυτό σας σε αξιόπιστο συνεργάτη κι όχι απλό σύμβουλο πωλήσεων. Αποδεικνύοντας ότι έχετε γνώση και κατανοείτε τη μοναδική τους κατάσταση, τις προκλήσεις ή τις στρατηγικές τους και ότι έχετε τους πόρους ή την ικανότητα να τους βοηθήσετε, οι πελάτες σας είναι πιο πιθανό να αλληλοεπιδράσουν με την επωνυμία σας.

3 Θα πρέπει να συσφίξετε τις σχέσεις. Το μυστικό είναι να καταφέρετε να μετατρέψετε τους πελάτες σε υποστηρικτές και διαφημιστές του έργου σας. Η κριτική και οι συστάσεις διαδραματίζουν ακόμα πιο σημαντικό ρόλο στην διαδικτυακή εποχή!

Είμαστε εδώ για εσάς!
Η επίγνωση της στιγμής στην οποία πρέπει να αναζητήσετε βοήθεια από τους επαγγελματίες του MARKETING μπορεί να είναι δύσκολη. Η συνεργασία με τους ειδικούς μας είναι ένας πολύ καλός τρόπος να επωφεληθείτε από τις εις βάθος γνώσεις μας και να κατανοήσουν τις νεότερες τάσεις στον τομέα του marketing. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την εταιρία σας να εφαρμόσει νέες ιδέες και τεχνολογίες, επιτρέποντας στην ομάδα σας, να επικεντρωθεί καλύτερα σε αυτό που κάνει.
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ

Κάθε μας βήμα είναι μελετημένο καθώς η ομάδα μας αποτελείται σε κάθε θέση της από εξειδικευμένους συνεργάτες. Αυτό θα το καταλάβετε από τον πρώτο που διαχειριζόμαστε από την αρχή του κάθε έργο, ήδη από το πρώτο μας ραντεβού. 

μοιραστε με τουσ φιλου σασ
Φόρμα Επικοινωνίας
ΠΗΓΕΣ & ΑΝΑΦΟΡΕΣ
  1. Tama-Rutigliano, K. (n.d.). Council Post: Value-Based Health Care Facilitates Value-Based Marketing. [online] Forbes. Available at: https://www.forbes.com/sites/forbescommunicationscouncil/2018/10/03/value-based-health-care-facilitates-value-based-marketing/?sh=7d8fc64c5702 [Accessed 14 Jan. 2022].‌
  1. Purcarea, V. (2019). The impact of marketing strategies in healthcare systems. Journal of Medicine and Life, [online] 12(2), pp.93–96. Available at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6685306/.‌
  1. Archkatect. (2021). Value-Driven Marketing. [online] Available at: https://archkatect.com/3-steps-to-a-successful-value-driven-marketing-strategy-in-healthcare/.‌