Scroll Top
iwebforyou colors
αντέχει η ιστοσελίδα σας κατά την πανδημία
animation iWebForYou Digital Agency
Animation iWebForYou Digital Agency
pandemic website design

COVID- 19 : Crash test για τις διαδικτυακές υπηρεσίες σας

Κανείς δεν αμφιβάλλει για το αν η πανδημία έχει επηρεάσει και το διαδίκτυο. Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες τόσο στον φυσικό κόσμο, όσο και στον ψηφιακό. Μάλιστα, πολλές υπηρεσίες και διαδικασίες που μέχρι πρότινος προσφέρονταν μόνο με φυσικό τρόπο και παρουσία, πλέον εκτελούνται αποκλειστικά διαδικτυακά με αποτέλεσμα να μην αντέχει η ιστοσελίδα σας στις νέες αυτές προκλήσεις. Ο κόσμος, υπό τη σκιά των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εξοικειώθηκε σε μεγάλο βαθμό με το online εμπόριο και τις συναλλαγές μέσω υπολογιστή. Έμαθε να αναζητά προϊόντα, υπηρεσίες και να τα συγκρίνει χρησιμοποιώντας στο έπακρο τα εργαλεία που του προσφέρει το διαδίκτυο.

Αντανακλάται και στο επιχειρηματικό τοπίο του B2B και B2C αυτή η τάση;
Η απάντηση είναι ναι. Για το λόγο αυτό, πολλές εταιρείες σπεύδουν να αναβαθμίσουν την διαδικτυακή τους παρουσία, με στόχο να προσφέρουν μια απρόσκοπτη εμπειρία χρήστη.

Ο δυνητικός σας πελάτης, κατά την επίσκεψη του στον ιστότοπό σας, αναμένει να βρει ελκυστικό περιεχόμενο που θα τον κρατήσει. Σύμφωνα με έρευνες, θα λάβει αυτή την απόφαση σε μερικά μόνο δευτερόλεπτα (10-20!). Τι θα αναζητήσει ο χρήστης μέσα σε αυτά τα ελάχιστα δευτερόλεπτα από την ιστοσελίδα σας;
Ευκολία πλοήγησης, ελκυστικό και σχετικό περιεχόμενο σε συνάρτηση με την αναζήτησή του αλλά και να νιώσει ανταμοιβή από την επίσκεψή του και για το χρόνο που αφιέρωσε.

...οι απαιτήσεις του ψηφιακού κόσμου έχουν αλλάξει εσείς? Αντέχει η ιστοσελίδα σας σε αυτές τις αλλαγές? Ακολουθώντας τις εξελίξεις και τα δρώμενα της εποχής πετυχαίνεις τους στόχους σου με γνώμονα το όραμα σου. 

Βήματα που πρέπει να κάνετε για να αναδιοργανώσετε την σελίδα σας

1 Προσθέστε στη σελίδα σας διαδικτυακά εργαλεία. Τα εργαλεία αυτά αποτελούν μια πύλη ψηφιακής εξυπηρέτησης, υποστήριξης και πιθανών πωλήσεων. Σύμφωνα με τη Zendesk, το 28% των πελατών χρησιμοποιεί αυτή τη δυνατότητα όταν του δίνεται.

 

2 Προσθέστε στη σελίδα σας τη δυνατότητα διαδικτυακών ραντεβού.Αυτό μπορεί να γίνει εφικτό με μια διεπαφή αυτοεξυπηρέτησης.

 

3 Προσθέστε στη σελίδα σας και δώστε στους πελατες σας τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά. Ο χρόνος είναι πολύτιμος και η διαδικτυακή αγορά επιβάλλει γρήγορες κινήσεις.

 

4 Η σελίδα σας πρέπει να γίνει συμβατή με κινητές συσκευές. Πιο συγκεκριμένα, όλο και περισσότερος κόσμος χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνο ή το τάμπλετ για να διεκπεραιώσει εργασίες που μέχρι πρότινος ήταν μέσω υπολογιστή. Η εμφάνιση μιας ιστοσελίδας σε μικρή οθόνη δεν έχει πάντα το ίδιο οπτικό αποτέλεσμα με μια μεγάλη. Δεν θα θέλατε να προσφέρετε και σε αυτούς τους χρήστες που σας επισκέπτονται μια ολοκληρωμένη εμπειρία;

 

5 Η σελίδα σας θα πρέπει να αποκτήσει σχετικό περιεχόμενο με το οποίο μπορούν να αλληλεπιδράσουν οι χρήστες. Αυτό μπορεί να γίνει με τη συγκρότηση και ανάπτυξη ενός ιστολογίου μέσω του οποίου μπορεί να μοιράζεστε συμβουλές και προσεκτικά επιλεγμένο περιεχόμενο. Τα σχόλια, η αλληλεπίδραση και οι κοινοποιήσεις θα λειτουργήσουν θετικά για την διαδικτυακή σας παρουσία.

 

6 Η στρατηγική σας στο μάρκετινγκ πρέπει να είναι συγχρονισμένη και συνυφασμένη με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με το πρόσωπο που θέλετε να δείξετε προς τα έξω για την εταιρία σας.

 

Είμαστε εδώ για εσάς!
Η διαδικτυακή σας παρουσία είναι πιο σημαντική από ποτέ για την προώθηση των υπηρεσιών σας. Αφεθείτε στα χέρια των ειδικών μας που θα κάνουν μια ολοκληρωμένη μετάβαση της ιστοσελίδας σας στη νέα διαδικτυακή εποχή μετά την πανδημία. Είτε χρειάζεστε κάποια παρέμβαση στο θέμα του marketing είτε μια ολική αναβάθμιση, είμαστε εδώ για εσάς. Αξιοποιήστε τον πολύτιμο χρόνο και κλείστε μια δωρεάν συμβουλευτική συνεδρία άμεσα. Θα εντοπίσουμε τις καλύτερες λύσεις για εσάς.
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ

Κάθε μας βήμα είναι μελετημένο καθώς η ομάδα μας αποτελείται σε κάθε θέση της από εξειδικευμένους συνεργάτες. Αυτό θα το καταλάβετε από τον πρώτο που διαχειριζόμαστε από την αρχή του κάθε έργο, ήδη από το πρώτο μας ραντεβού. 

μοιραστε με τουσ φιλου σασ
Φόρμα Επικοινωνίας
ΠΗΓΕΣ & ΑΝΑΦΟΡΕΣ
  1. Not Another State of Marketing Report Not Another State Not Another State of Marketing Report of Marketing Report Overall Marketing Strategy + Marketing Campaigns Content Marketing Strategy. (n.d.). [online] Available at: https://www.hubspot.com/hubfs/State-of-Marketing-V2.pdf.
  1. HubSpot (2020). 2018 Marketing Statistics, Trends & Data – The Ultimate List of Digital Marketing Stats. [online] Hubspot.com. Available at: https://www.hubspot.com/marketing-statistics.‌
  1. Broadband Search (2019). Mobile Vs. Desktop Usage (Latest 2019 Data). [online] BroadbandSearch.net. Available at: https://www.broadbandsearch.net/blog/mobile-desktop-internet-usage-statistics.‌
  1. Archkatect. (2021). Will your website survive the pandemic? [online] Available at: https://archkatect.com/will-your-website-survive-the-pandemic/ [Accessed 14 Jan. 2022].‌

Related Posts

Skip to content