Web DevelopmentΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝΝα αλλάξω την παλιά μου ιστοσελίδα?

August 28, 2019by iwebforyou
https://iwebforyou.com/wp-content/uploads/2019/08/web-design-allagh-istoselidas.jpg

Πόσο ετών είναι οι ιστοσελίδες στο διαδίκτυο?

Σε μια καθημερινή περιήγηση στο διαδίκτυο για μια προσωπική έρευνα μου δημιουργήθηκε το ερώτημα, έπειτα από αρκετή ώρα, πόσο χρονών είναι τα website που επισκεπτόμαστε? Γνωρίζω ότι στην Ελλάδα το 20% περίπου των επιχειρήσεων έχουν ιστοσελίδα στο Internet (γεγονός που δεν με χαροποιεί ιδιαίτερα), και αυτό το ποσοστό πόσο χρονών είναι?

Διαπίστωσα ότι υπάρχουν ιστοσελίδες πραγματικά παλιές, που είναι το μεγαλύτερο ποσοστό, άνω των 5 ετών, ακόμη και άνω των 10 ετών, διαπίστωσα πως ιστοσελίδες δύο ετών άρχισαν ήδη να δείχνουν την ηλικία τους, διαπίστωσα ιστοσελίδες καινούργιες “ντυμένες με παλιά ρούχα” και πολύ λίγες που εναρμονίζονται και ακολουθούν την μόδα της εποχής.

 

 

Το Website έχει ηλικία?

Φυσικά και οι ιστοσελίδες έχουν ηλικία η οποία δεν εξαρτάται τόσο από το πότε κατασκευάστηκε αλλά και πως κατασκευάστηκε. Θυμάμαι ανθρώπους να μου λένε “μα την ιστοσελίδα μου την έκανα πέρυσι” και η απάντηση μου ήταν “λυπάμαι αλλά χρησιμοποιήσατε εργαλεία που ήταν στην μόδα ή ακόμη και λειτουργικά το 2010”. Παράδειγμα εν έτη 2019 είναι αδιανόητο να έχει flash μια ιστοσελίδα, να είναι κατασκευασμένη σε καθαρό html template, να μην είναι responsive σε κινητά και tablet και όσο για τα εφέ ωραία αλλά προσοχή γιατί η μόδα τους μπορεί να κρατήσει μόνο λίγους μήνες.

 

Δείτε εδώ ποιοι παράγοντες καθορίζουν την επιτυχία μιας ιστοσελίδας

 

Τι σημαίνει μόδα σε μια ιστοσελίδα?

Τα διαχρονικά στοιχεία στην κατασκευή μιας ιστοσελίδας είναι:

  • Η απλότητα της, η δυνατότητα στον χρήστη να περιηγηθεί και να βρει αυτό που θέλει εύκολα και γρήγορα αλλιώς θα εγκαταλείψει, και αυτό λειτουργεί αρνητικά στην βαθμολογία ανόδου της σε αποτελέσματα αναζήτησης με αποτέλεσμα να μειώνεται η επισκεψιμότητα ή να μην έχει ουσία.
  • Η ταχύτητα της. Έρευνες έχουν αποδείξει πως ο κόσμος είναι ανυπόμονος. Αν μια ιστοσελίδα δεν φορτώσει σε 3 βαριά 4 δευτερόλεπτα η εγκατάλειψη των επισκέψεων θα είναι έντονη από τους επισκέπτες. Φανταστείτε ένα φυσικό κατάστημα που γίνεται συνωστισμός. Αν δεν προσλάβεις προσωπικό να εξυπηρετήσει τον κόσμο, θα έρθει μια ή δύο φορές το πολύ και μετά δύσκολα θα επισκεφτεί πάλι το κατάστημα γιατί γνωρίζει ότι θα περιμένει πολύ ώρα για να εξυπηρετηθεί. Η καλή ταχύτητα φόρτωσης μιας ιστοσελίδας δεν παρομοιάζεται με την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού αλλά με την σωστή και απλή εξυπηρέτηση των επισκεπτών – πελατών της.

Τα παραπάνω στοιχεία έγιναν ακόμη πιο έντονα με την είσοδο των smartphones και τους τεράστιους αριθμούς περιήγησης που έχουν αποκτήσει πλέον. Έτσι η επίπεδη σχεδίαση έχει γίνει πολύ δημοφιλής που δεν σημαίνει πως ο σχεδιασμός μειώνεται σε δύο διαστάσεις αλλά ότι ο σχεδιασμός βασίζεται στον μινιμαλισμό και την χρηστικότητα, σημαίνει πως υπάρχουν τρόποι να επικεντρωθούμε στα βασικά τμήματα  μιας ιστοσελίδας, δεν σημαίνει πως γίνεται βαρετό γιατί η δυνατότητα φωτεινών χρωμάτων, πλήθος γραμματοσειρών και εφέ αυξάνουν την εμπειρία του χρήστη που γίνεται πιο απλή και ουσιαστική.

Δεδομένου ότι το επίπεδο design δεν βασίζεται σε εικόνες για να γοητεύσει, δεν έχει πολλά δεδομένα για να φορτώσει και οι μέρες των γιγαντιαίων φωτογραφιών, των μη συμπιεσμένων βίντεο και του υπερβολικού javascript έχουν τελειώσει και την θέση τους έχουν πάρει τα micro – interactions και τα micro – animations.

 

Δείτε εδώ 10 Λόγους για να φτιάξετε τη δική σας ιστοσελίδα

 

Ποιες είναι οι τάσεις στην κατασκευή ιστοσελίδων για το 2019?

  • Η ταχύτητα φόρτωσης μια ιστοσελίδας.
  • Το responsive design σε κινητές συσκευές.
  • Η απλότητα στην περιήγηση.
  • Micro animations.
  • Micro interactions.
  • SEO (αφανής ήρωας θα μιλήσουμε για αυτό σε επόμενο άρθρο).
  • Ζωντανά χρώματα.
  • Επίπεδος σχεδιασμός.

 

 

Τελικά πρέπει να έχω μια “μοντέρνα” ιστοσελίδα?

Η ιστοσελίδα σας είναι η παρουσίαση της επιχείρησης σας. Εσείς τι λέτε πρέπει? Η ιστοσελίδα σας είναι η βιτρίνα σας, είναι το ψηφιακό σας κατάστημα είτε πρόκειται για ηλεκτρονικό κατάστημα είτε για ιστοσελίδα παρουσίασης. Στο φυσικό σας κατάστημα θα αλλάξετε βιτρίνα? θα αφήσετε την τζαμαρία βρόμικη ή σπασμένη? θα αφήσετε τον τοίχο να ξεφλουδίσει? Νομίζω πως σε όλα αυτά τα ερωτήματα η απάντηση σας είναι “ΟΧΙ” γιατί θα έχει αντίκτυπο στους πελάτες σας. Συμπερασματικά αναρωτιέμαι αφού θα επισκευάσετε, θα εκσυγχρονίσετε όλα τα παραπάνω γιατί να μην το κάνετε και στην ιστοσελίδα που είναι το ίδιο σημαντική με το φυσικό σας κατάστημα.

Δωρεάν αξιολόγηση της δικής σας ιστοσελίδας

 

 

Το άρθρο γράφτηκε από την εταιρία iwebforyou

Sharing is caring!

https://iwebforyou.com/wp-content/uploads/2019/08/LogoPrasino-320x240.png
https://iwebforyou.com/wp-content/uploads/2019/08/LogoPrasino.png
Ιδέα

Έχετε μια ιδέα και θέλετε να τη συζητήσουμε?

Συμπληρώστε τη φόρμα παρακάτω και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Subscribe

Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε τα νέα μας και τις προσφορές μας στο email τότε γραφτείτε στη λίστα μας. Δεν σπαμάρουμε. Το υποσχόμαστε!

iWebforYou

Η φιλοσοφία μας είναι 4 λέξεις: Απλότητα, Εκσυγχρονισμός, Αλληλεπίδραση και Απήχηση.
Όταν λειτουργούν με το σωστό τρόπο η επιτυχία είναι δεδομένη, η απήχηση σας αυξάνεται και εσείς απολαμβάνετε τους καρπούς της επίτευξης των στόχων μας.

Subscribe

Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε τα νέα μας και τις προσφορές μας στο email τότε γραφτείτε στη λίστα μας. Δεν σπαμάρουμε. Το υποσχόμαστε!

iWebforYou

Η φιλοσοφία μας είναι 4 λέξεις: Απλότητα, Εκσυγχρονισμός, Αλληλεπίδραση και Απήχηση.
Όταν λειτουργούν με το σωστό τρόπο η επιτυχία είναι δεδομένη, η απήχηση σας αυξάνεται και εσείς απολαμβάνετε τους καρπούς της επίτευξης των στόχων μας.

Copyright by iwebforyou. All rights reserved. 2020

Sharing is caring!